Dom fotografie sa sťahuje z Popradu do Liptovského Mikuláša

03.12.2005 Poprad

Poprad 3. decembra (TASR) - Dom fotografie sa po desiatich rokoch pôsobenia v Poprade sťahuje v marci 2006 do Liptovského Mikuláša, do priestorov Galérie P. ...
Poprad 3. decembra (TASR) - Dom fotografie sa po desiatich rokoch pôsobenia v Poprade sťahuje v marci 2006 do Liptovského Mikuláša, do priestorov Galérie P. M. Bohúňa.

Slávnostné otvorenie novej galérie a archívu Domu fotografie naplánovali na 2. marec 2006 ako súčasť desiateho výročia tejto na Slovensku ojedinelej inštitúcie.
S Popradom sa Dom fotografie rozlúči výstavou s rómskou tematikou, ktorej vernisáž bude 7. decembra v podvečer. Výstava potrvá do 15. januára budúceho roka.
Ide o projekt, ktorý vznikol v spolupráci s vydavateľstvom Región Poprad a Krajským múzeom v Prešove. Výstava premiérovo prezentuje neznáme dielo Jozefa Kolarčíka - Fintického z osád na východe Slovenska zo zbierok Krajského múzea v Prešove a exkluzívny výber originálnych pohľadníc s rómskou tematikou z rokov 1900 - 1930 zo súkromných a verejných zbierok bývalého Rakúsko-Uhorska.
Súčasťou vernisáže bude beseda a diaprojekcia o pripravovanej publikácii Karola Nowaka Rómovia v starých pohľadniciach z vydavateľstva Región Poprad, beseda o premiérovej publikácii Domu fotografie Prelínie a ďalšie sprievodné podujatia.
 

Vyberte región

mark